Gratis Verzending

Voor 22:00 besteld morgen in huis

Padel, het kan je bijna niet ontgaan zijn. Op het nieuws, bij je vrienden en op de sportclub. Padel is booming, en dat is niet voor niets. Want wanneer was de laatste keer dat je hoorde van een nieuwe sport? In dit artikel leggen we je alles uit over padel zodat jij binnenkort de expert op de baan bent. Padel, uitgesproken als (pá-del) is een racket- en bal sport, die gespeeld wordt in een glazen kooi. Het spel wordt gespeeld door 4 spelers (2 per team) en is een combinatie van squash en tennis. Het spel is zo populair omdat het in tegenstelling tot vele andere sporten enorm toegankelijk is. Na een half uurtje oefenen ben je al in staat om een leuke rally te spelen, wat het spel erg aantrekkelijk maakt.

Oorsprong padel

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker had thuis niet genoeg ruimte om een grote tennisbaan te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Elke keer de bal bij de buren in de tuin was natuurlijk niet praktisch, waardoor hij een kooi om het veld plaatste. Tegenwoordig herkennen we deze kooi aan de glazen wanden die er omheen staan. Het spel verplaatste al snel naar andere delen van de wereld. Tegenwoordig is het zelfs de meest populaire sport van Spanje. Van jong tot oud zie je op de buitenplaatsen iedereen een potje padel spelen. In 2006 kwam padel voor het eerst naar Nederland, in Vijfhuizen en Spijkenisse werden de eerste banen gebouwd. Met name de afgelopen jaren nam de vraag naar padel in Nederland enorm toe. Veel sportverenigingen bouwden hun tennisbanen om naar padelbanen.

Padel spelregels

Ken je de spelregels van tennis? Dan ben je op de goede weg! Padel hanteert namelijk dezelfde puntentelling als tennis (15, 30, 40, game). Bij een 40-40 stand wordt er bij de amateurs deuce gespeeld, waardoor een team twee punten achter elkaar moet winnen om de game binnen te slepen. Het serveren gaat net als bij tennis schuin, waarbij de bal moet stuiteren in het vak van de tegenstander. Het verschil? De service mag alleen onderhands, in tegenstelling tot tennis. Wat padel verder van tennis onderscheidt, zijn de glazen wanden. De padelbal mag namelijk tegen deze wanden stuiteren (mits de bal op de grond is gekomen). Dit geeft het spel een zeer dynamisch effect! Zelfs mag de bal buiten het veld komen, waardoor je bij de ervaren spelers soms de meest bizarre rally’s ziet ontstaan.

Snelst groeiende sport

Padel groeit enorm, in Nederland is het zelfs de snelst groeiende sport! In 15 jaar tijd is de sport gegroeid naar een sport die bijna iedereen in Nederland wel kent.

 

2006: Eerste banen aangelegd in Vijfhuizen en Spijkenisse

2011: Oprichting Nederlandse Padel Bond

2014: Nederlands (mannen)team doet voor het eerst mee aan wereldkampioenschap

2018: Meer dan 100 padelbanen in Nederland

2021: Nederland telt 664 padelbanen, verdeeld over 244 locaties, en 75.000 actieve spelers

 

De verwachting is dat in 2024 padel in Nederland meer dan 140 duizend actieve gebruikers zijn. Word jij daar één van?

Prijs Padel
Een uur padel kost ongeveer tussen de €15 en €25 per baan. Dit betekent dat het ongeveer tussen de €4,50 en €6,50 per persoon kost. Het huren van een padelracket varieert in prijs per padelclub. De aanschaf van een padelracket kan je zo gek maken als je wil van €45 tot €350. Een blik ballen kost ongeveer €6.

Wat heb je nodig voor padel?

Voor padel heb je uiteraard een racket nodig, padel ballen en goede kleding. Als je padel binnen speelt kan het soms warm worden, dus zorg dat je een lekker licht sportshirt aan hebt.

 

  • Padel ballen.
  • Padel Schoenen (aanbevolen).
  • Padeltas (optioneel).
  • Petje tegen de zon.
  • Goede sportsokken.

Soorten Padel rackets

Hebben we je al overtuigd van deze geweldige sport? Dan wordt het tijd om een goed racket aan te schaffen. Voordat je dat doet informeren we je graag eerst over de verschillende soorten padel rackets. In de basis zijn er 3 vormen waar je uit kunt kiezen:

Rond padel racket

Een rond padel racket wordt aanbevolen voor nieuwe spelers omdat het raakvlak vrij groot is. Hierdoor is het makkelijker om de bal goed te raken.

Druppelvormig padel racket

Een druppelvormig racket zit tussen de ronde en diamanten vorm in en is geschikt voor de medium tot gevorderde padel speler. Het grote voordeel ten opzichte van het ronde padel racket is dat je meer kracht achter de bal kunt zetten, ideaal dus voor aanvallende spelers.

Diamantvormig padel racket

Diamantvormige rackets worden gebruikt door zeer ervaren spelers. Voor een beginnende speler is deze racket vorm niet geschikt, want het is lastig om de bal goed te raken.

Padelbal

Padel wordt dus gespeeld met een padelbal. Alhoewel deze bal lijkt om die van tennis zijn er wel degelijk verschillen. Tennisballen stuiteren meer waardoor het minder toegankelijk is voor nieuwe spelers. Daarnaast is een padelbal kleiner dan een tennisbal. Net zoals bij tennis zijn er enorm veel verschillende padel merken, dus probeer zelf uit welke je fijn vindt!

Padel accessoires

Naast een padel racket die bij je past en de juiste padel ballen zijn er nog meer accessoires die het padellen makkelijker en veiliger maken. De belangrijkste accessoire? Goede schoenen! Helaas zien we het vaak genoeg gebeuren dat spelers onnodige blessures oplopen. Je wilt natuurlijk geen gescheurde meniscus of tennisarm, dus bescherm jezelf goed en kies voor de juiste padel schoenen.

Over No Peak Padel

No Peak Padel is ontstaan uit de liefde voor de sport. Dag én nacht focussen we ons bij No Peak Padel op het perfecte padel racket voor iedereen toegankelijk maken. We houden van de sport, en willen dat jij er ook van gaat houden. Daarom zijn al onze rackets van topkwaliteit, zodat jij je vrienden kunt imponeren! We zijn dag in en dag uit bezig met padel. Elk racket bedenken we, ontwerpen we en testen we. We gaan alleen voor het allerbeste, elke dag weer. Naast dat we padel rackets aanbieden, begeleiden we je ook graag door het proces. Onze experts zullen je adviseren over welk racket bij jou past, zodat je met een tevreden gevoel onze webshop weer verlaat. Ben je benieuwd geworden naar onze rackets? Neem een kijkje in onze winkel en laat je adviseren door onze experts!